معرفی ورزشها

ورزش دارت

ورزش دارت

همه چیز در باره ورزش دارت

اگر بعد از یک روز کاری به دنبال کم کردن استرس هستی، اگر به دنبال یک ورزش حرفه ای و شرکت در مسابقات هستی، اگر می خواهی با دوستانت در یک مهمانی یا پیک نیک یک مسابقه تفریحی مهیج برگزار کنی، اگر دنبال یک سرگرمی سالم در آپارتمان کوچک خود هستی، اگر می خواهی یک مسابقه ورزشی بین کودک هفت ساله ات و پدر بزرگ هشتاد ساله ات برگزار کنی، اگر می خواهی ورزشی انجام دهی که در آن دختر یا پسر بودن اهمیتی نداشته باشد، کافی است تیر را برداری و به سمت هدف نشانه بروی و پرتاب کنی. حتی در یک اطاق 3 در 1 متر می توانی از ورزش دارت لذت ببری و مهارتت را به اوج برسانی. تنها چیزی که لازم داری سه عدد تیر است و یک تخته دارت.

همانند ورزشهای دیگر، ورزش دارت نیز دارای فدراسیون بین المللی است و سری مسابقاتی در سطح قاره ای و جهانی برگزار می شود. با مراجعه به سایت فدراسیون جهانی دارت می توان از برنامه زمانی این مسابقات را دانست. در این سایت آخرین اخبار و قوانین و کلا تمام اطلاعات مربوط به ورزش دارت را می توان مطالعه کرد و همچنین با بزرگان این ورزش و رنکینگ قهرمانان دارت آشنا شد.

ورزش دارت در عین سادگی دارای قوانین کاملی هست که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.

تخته دارت را در چه ارتفاعی نصب کنیم و کجا بایستیم؟

مرکز تخته دارت از زمین باید 173 سانتی متر فاصله داشته باشد. شخص پرتاب کننده باید روبروی تخته و در فاصله 237 سانتی متری از دیواری که تخته روی آن نصب شده بایستد.

مشخصات تیر دارت

قوانین دارت

تیر دارت از چهار قسمت نوک (tip)، بارل (barrel)، شافت (shaft) و فلایت (flight) که هر کدام از این قسمتها انواع گوناگونی دارد و بازیکن های حرفه ای هر یک را با توجه دلخواه و نیاز خود انتخاب میکنند. اما برای شروع کار و یا تمرین آماتوری نیازی به حساسیت در جنس و نوع این قسمتها نیست و تیرهای آماده ای که در بازار است کفایت می کند.

شکل صحیح ایستادن، هدف گیری و پرتاب تیر دارت

برای پرتاب دارت اگر با دست راست پرتاب می‌کنید پای راست را جلو بگذارید و اگر با دست چپ، پای چب جلو قرار می‌گیرد. هیچگونه احتیاجی به قدرت یا سرعت ندارید اما در عوض دقت لازم است. در بین بازیکنان حرفه‌ای هر فرد به طرز دلخواه و هر طوری که راحت تر است دارت را می‌گیرد، ولی آنچه بیشتر مرسوم است به صورت زیر است:

۱- با بند اول انگشت اشاره تعادل دارت را پیدا کنید.

۲- با شکم انگشت شصت دارت را مهار کنید.

۳- با انگشت وسط انگشت‌های دیگر را پشتیبانی کنید.

امتیازات و قواعد بازی دارت

همانطور که می بینیم تخته دارت به صورت دایره ای طراحی شده است که به مثلث هایی با رنگ سیاه و سفید تقسیم شده است. هر یک از مثلث ها دارای امتیاز خاصی است که در انتهای مثلث نوشته شده است. وقتی تیر به یکی از این مثلث ها برخورد می کند امتیاز آن مثلث به بازیکن تعلق می گیرد.

بازی دارت

اگر دقت کنیم بر روی تخته دارت جفت میله هایی به شکل دایره وجود دارند که ناحیه هایی دایره ای (معمولا به رنگ سبز و قرمز) ایجاد می کنند. به حلقه بیرونی، ناحیه Double Ring می گویند. زیرا اگر تیر به این ناحیه اصابت کند امتیاز آن مثلث ضرب در 2 می شود و به بازیکن تعلق می گیرد. به حلقه سبز و قرمز وسطی ناحیه Triple Ring گفته می شود. زیرا اگر تیر به این ناحیه اصابت کند امتیاز آن مثلث ضرب در 3 می شود و به بازیکن تعلق می گیرد. به حلقه داخلی (حلقه ای که به دور مرکز صفحه دارت است) و معمولاً به رنگ روشن است، ناحیه Outer Bullseye گفته می شود و امتیاز آن 25 است. به مرکز تخته ناحیه Inner Bullseye می گویند و امتیاز آن 50 است.

هر بازیکن سه عدد تیر دارد که حاصل جمع امتیازهای هر تیر امتیاز کل آن بازیکن می شود.

قواعد مشترک در تمام بازی ها

دارت بازی های مختلفی دارد که هرکدام جذابیت خاصی بر خوردار است.

1- هر بازیکن در یک نوبت گردشی با انداختن سه دارت در هر نوبت (راند) بازی می کند.

2- هر بازیکن یک دارت را در شروع بازی برای مشخص شدن نفر آغاز کننده بازی پرتاب می کند.

3- امتیازات بدست آمده بر مبنای امتیازی است که برای هر ناحیه در نظر گرفته شده است، نه بر مبنای رنگ آن.

4- در صورت افتادن دارت از تخته دارت (اگرچه به عدد یا منطقه مربوطه خورده باشد) امتیازی برای آن پرتاب در نظر گرفته نمی شود.

انواع بازی های دارت

301 دبل شروع و دبل پایان

– ابتدا با پرتاب یک تیر دارت توسط هر بازیکن به مرکز تخته و نزدیک تر بودن دارت شروع کننده به مرکز تخته دارت , بازی شروع می شود . هر بازیکن باید بازی خود را با گرفتن یک امتیاز Double شروع کند.

– امتیازات هر بازیکن با کسر شدن امتیاز بدست آمده از یک نوبت بازی، از 301 امتیاز محسوب می شود.

– هنگامی یک بازیکن برنده بازی است که امتیازش در طول بازی دقیقا به صفر برسد ونیز آخرین امتیازش را به صورت Double کسب کرده باشد.

 لازم به ذکر است که در صورت کسب امتیاز بالاتر از عدد مورد نیاز , امتیاز بازیکن باست ( Bust ) گردیده و پس از پرتاب حریف می تواند مجدداً نسبت به فینیش نمودن آن لگ ( Leg ) اقدام نماید .

501 دبل پایان

همانند 301 بازی می شود فقط با این تفاوت که بازیکن لازم نیست بازی خود را با گرفتن امتیاز Double آغاز کند.

برای بازی های تیمی ممکن است عدد شروع از 601 یا حتی بیشتر بسته به تعداد بازیکن شروع شود.

CRICKET

تنها اعدادی که در این نوع بازی محسوب می شوند: 20،19،18،17،16،15 والبته Bull است. هدف این است که بتوانیم هرکدام از این امتیازات را سه بار کسب کنیم و اصطلاحا آنها را ببندیم بعد از اینکه عددی بسته شد، در صورتی که حریف هنوز آن عدد را نبسته باشد میتوان از آن امتیاز کسب کرد.

Double و Triple به ترتیب همان دو سه برابر امتیاز خود را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *